easypagelogo                         

 

In Oostenrijk
Donau Rad Route

Passauer Neue Presse

Oostenrijk is bereikt. Na een prachtig bezoek aan Passau zijn we door een slingerende weg de grens gepasseerd. We hebben ook in de Passauer Neue Presse gestaan. Prachtige foto!

Afbeelding / Picture

29 Juli, 2007 Linz

Donau

We rijden in Oostenrijk en in eerste instantie merk ik weinig verschil met Duitsland. Na een tiental kilometers zijn de verschillen duidelijker. Oostenrijk is glad, schoon, geschoren gras, nette omheiningen en strakke huizen. Daar waar de Donau door het landschap stroomt zijn de bergen hoog en groen van naaldbomen. De lucht is strak blauw, de Donau helaas niet. De eerste nacht staan we bij het klooster van Engelhartszell en de abt zelf wijst ons de plek in de boomgaard.

Afbeelding / Picture        Afbeelding / Picture

We zijn nu ook echt in het toeristische gedeelte van Oostenrijk.

Afbeelding / Picture    Afbeelding / Picture

Donau Rad Route

We rijden op het fietspad samen met honderden fietsers. Zij zijn sneller dus moet John regelmatig dicht aan de kant rijden om fietsers te laten passeren. We maken er een sport van om de mensen in het nederlands te begroeten alleen al om de verbaasde gezichten te zien van onze medelanders.

Er ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties doordat fietsers niet op elkaar letten maar volledig op ons. Fototoestellen worden uit tasjes gerukt, videocamera's draaien en dat allemaal als ze ons zijn gepasseerd en vlak voor ons op de weg gaan staan. We zijn het remmen beu ook omdat het voor de paarden wel erg onrustig rijden is zo. We besluiten er iets aan te doen "schaadt het niet dan baat het misschien" om maar eens een spreekwoord te misbruiken. 

   Afbeelding / Picture Afbeelding / Picture

We maken een bord met de volgende tekst achter en voor aan de wagen:

Bilder machen 1 Euro, Bilder Kaufen 2 Euro

We hebben de rest van de dag rustig kunnen rijden!

Thea

P.s. Een man maakt "stiekem" nog een foto van de achterkant en rijdt ons dan snel voorbij.........

De Donau fietsroute ofwel Donau Rad Route is erg bekend. Het is ook een prachtig mooi uitgezette route. Goed aangegeven, er zijn veel kaarten te vinden hierover maar ook een goede site:

www.fietskaartinformatiestichting.nl  

dubbel


Last updated: 06-26-2008

Created with EasyPage