easypagelogo         

       

Onze droom
Het ontstaan 2005

Onze droom

Onze droom was eerst in Ierland een plek te zoeken waar we zouden kunnen wonen en werken, verder weg van de drukte in Nederland. We hadden het plan om ons hier te gaan vestigen, leven op het platteland, werkend met paarden. Ierland is echter een van de duurste landen geworden om in te leven in Europa. Dus dat was het niet.

Wat het wel geworden is: Wij, Thea (1962) en John Verhoeckx (1959) verblijven in onze woonwagen (zie foto) op ‘t Grensgeval in Baarle-Nassau.

Voordat we aan onze droom begonnen woonden we in Breda in een middenklasse koopwoning. Ook hadden we beiden een baan in de hulpverlening. John had ook nog een coachingspraktijk.

Hoe ziet onze droom er eigenlijk uit?

Er werd dus flink gewerkt en de vooruitzichten waren goed. In de ogen van de goegemeente, maar … in onszelf begon het reizigersbloed op te warmen. Waarom werken om de auto te betalen die nodig is om te werken om de hypotheek te betalen enzovoort? Is er geen andere manier van leven?

Afbeelding / Picture  

Meer afwisseling, onafhankelijkheid, minder gejaagdheid en geregeldheid? Wat hebben wij nou ECHT nodig? Wat willen wij nog meer in het leven?

We willen Meer met Minder. Meer rust, voldoening met Minder stress bijvoorbeeld.

Minder stress

Daarom zochten we in Ierland naar een plek waar we zouden kunnen wonen en werken, verder weg van de drukte in Nederland de kans om een droom waar te maken. Toen bleek dat Ierland financieel niet haalbaar was kwamen we op het idee om onze ideeën hier op het vasteland toe te gaan passen. Op een bijzondere manier: banen opzeggen, praktijk opschorten, paarden kopen en woonwagen aanschaffen. Ziehier de ingrediënten voor de Slow Express, een project waarvan alleen de richting vast staat en niet het doel. Het doel zal zichzelf ontvouwen en achteraf kunnen we dit misschien formuleren.

Hoe zal dit zijn in een wereld die volledig is onderworpen aan het regime van doelgerichtheid? Waar wij zelf ook volbloedkinderen van zijn? De weg kun je volgen op deze website, je kunt hier ook reageren en vragen stellen. Zolang ze geen uren van de dag in beslag nemen, zullen wij deze zo goed mogelijk beantwoorden.

John

                

Meer met minder

 


Last updated: 06-26-2008

Created with EasyPage