easypagelogo

In Nederland
Reis voorbereiding

Schijndel, februari 2007

Reisvoorbereiding

Hoewel het snel lijkt te zijn gegaan hebben we nog nooit een plan zo goed voorbereid als nu.

In februari 2005 kwam het eerste idee, in oktober van dat jaar twee paarden gekocht. De woonwagen maart 2006, huis verkocht september en vanaf november 2006 wonen in de woonwagen.

De woonwagen is gestript, aangepast, verbeterd, beveiligd. De paarden zijn een jaar lang 2x p/week getraind, ze zijn gevoederd en bekapt. Het tuig is verzameld, samengesteld en speciaal vervaardigd.

Belangrijke papieren zijn gescand en opgeborgen. De techniek is aangekocht, geïnstalleerd en aangepast. Communicatie met dierbaren is mogelijk via GPRS, satelliet en modem. Speciale kleding gekocht en de voeten verwend met stevige stappers. Kortom de familie Verhoeckx ( en kudde) is er klaar voor…..er kan weinig meer fout gaan……Dachten we……..

Impressie

Even een kleine impressie van wat we zo tegenkomen op twee weken reizen. Op een zeer slecht zandpad rijden we de kisten los onder de wagen. We rijden een luikje aan de zijkant van de woonwagen kapot.

Afbeelding / Picture       Afbeelding / Picture

We raken een emmer kwijt door hem achter te laten in een weiland, een touw raakt onderweg kwijt van de bok. Isabella krijgt zandkoliek, wat zeer gevaarlijk is en heeft een dierenarts nodig.

Nog gevaarlijk ook!

De schoenen van de paarden blijven niet goed zitten en er ontstaan wondjes aan de hoeven. De hoeven zelf worden (te) kort. Een tuiertouw raakt vast aan een been van Isabella, Aysha overkomt hetzelfde en ze maken een ieder een schaafwond aan de kootholte. John verstuikt zijn duim en krijgt moeite met mennen. We rijden ons klem op een rotonde en raken bijna een lantaarnpaal.

Hulp voor dummies

Wat we ook meemaken: In Oirschot de weg vragen aan een wandelaar en een detailkaart meekrijgen! We rijden verkeerd en een echtpaar helpt ons de wagen keren. We kunnen langer blijven op Den Bobbel omdat het zo heeft gesneeuwd. We mogen 2 keer onze was doen en drogen. We krijgen een baal hooi mee en een emmer winterpeen. We rijden stapvoets door een natuurgebied en de grijns op onze gezichten is bijna gênant.

De paarden nemen hun eerste helling zonder problemen (de rem bij het afdalen werkt echt!) Na de pech met de paardenhoeven wordt er door de gastheer een hoefsmid geregeld en staan we 4 dagen naast een boerderij. De paarden staan zich vol te vreten op een weiland waar wel 20 paarden kunnen staan. Diezelfde gastheer helpt ook nog met reparaties en goede adviezen.

We bellen mensen van de club van 100 en binnen twee minuten is er een plek geregeld.

Mijn stemming wisselt van euforie naar een diepe dip en weer omhoog. Als er onverwachts familie langs komt moet ik bijna janken. Het meer dan hartelijke welkom bij het gastgezin in Schijndel voel ik in mijn hele lijf.

Het zijn pieken en dalen, hoogte en dieptepunten. Maar een ding is zeker ik voel wel dat ik leef!

Thea
Vormen van gastvrijheid

« Terug


Last updated: 11-30-2007

Created with EasyPage