easypagelogo

In Nederland 
Routeplanner 

Vinkel februari 2007

De adressen waar we staan vinden we op verschillende manieren. In het begin zijn we vooral aan het plannen. Uit voorzichtigheid dat we niets kunnen vinden bellen we bekenden en vrienden of ze iets weten waar we kunnen staan. De 1e keer dat ik een erf oploop om te vragen of we kunnen overnachten voel ik mijn hart in mijn keel kloppen. Het is spannend om te ervaren of mensen bereid zijn ons toe te laten. Tot nu toe is het gelukt.

Ons lidmaatschap van de “club van 100” heeft ook hiermee te maken. Als we van te voren al adressen hebben kunnen we een route uitzetten met plaatsen waarvan we weten dat we welkom zijn. Dat geeft een gevoel van rust.

Afbeelding / Picture

Toeval of plannen

We plannen ook dat we over een week of zes in de buurt van Rijssen willen zijn zodat we hulp en advies kunnen krijgen over de hoefschoenen.

We ervaren ook dat toeval ons verder helpt. Als het nodig is komen we op een plek met een gastheer die zeer creatief en handig is en ons helpt met bok en rem.

De volgende dag staan we bij een lid van de “club van 100” die docent is geweest op de paardenopleiding in Deurne en ons alles kan vertellen over de juiste (kracht)voeding. We krijgen ook nog wat lesmateriaal mee wat we kunnen doornemen.

Als we onderweg zijn naar Veghel worden we staande gehouden door een man en vrouw in een auto. Dit blijken Jenneke en Pieter te zijn van Jut en Jul

Zij staan al een tijdje in Vinkel en we spreken af elkaar te bellen en zo gauw het kan elkaar te bezoeken.

Meer dwazen

De volgende dag worden we gebeld door iemand die ons al een tijdje wil bezoeken om te praten over zijn eigen plannen om te reizen. We zijn nog aan het rijden en melden hem op zoek te zijn naar een plek in de buurt waar we wat langer kunnen staan en zo de carnaval door te brengen op een rustige plek. “Ik bel straks terug” is zijn reactie en dat gebeurt ook. Hij heeft via, via een plek gevonden waar we welkom zijn en als verrassing meldt hij dat er nog iemand staat met paard en wagen: ja, wel: Pieter en Jenneke.

Zowel de geplande adressen als de toevallige adressen hebben hun eigen charme. Waar we verwacht worden hebben de mensen tijd vrij gemaakt en staat de koffie (en zelfgebakken appeltaart) klaar en zitten we een avond te kletsen en ervaringen uit te wisselen. Waar we niet verwacht worden schuiven we moeiteloos mee in de activiteiten van dat moment.

Zo sta ik dus mee te verven aan de plaatselijke carnavalswagen, en eten we macaroni mee met de carnavalsploeg!

Thea


Blij of niet blij


« Terug


Last updated: 12-05-2007

Created with EasyPage