easypagelogo

In Nederland 
Wat doen jullie de hele dag? 
Over tandartsen, verjaardagen, wasgoed en meer alledaagse dingen.....


Maart 2007, Herwijnen

Wat doen jullie de hele dag?

Een van de meest gestelde vragen is wel: hebben jullie tv? Nee, die hebben we niet. De volgende vraag is: Wat doen jullie de hele dag? Nou, hebben wij er voor gekozen geen dagboek bij te houden met van uur tot uur onze belevenissen, maar voor deze ene keer wil ik een uitzondering maken.

Vrijdag:

We spreken af met Robin en Edmee (van www.slakkengang.nl ) dat we elkaar gaan ontmoeten in Herwijnen. Zij hebben daar al een plek en wij gaan proberen of we daar ook terecht kunnen. Dat kan, want daar aangekomen regelt hun gastvrouw een plek bij een vriendin een eind verderop. Onze gastvrouw heeft drie kinderen en een ervan wordt zelfs 8 jaar dit weekend. We installeren onszelf en we spreken af tot maandagmorgen te blijven. Hartstikke leuk.

Zaterdag

bellen we Jacques de dierenarts uit Neerijnen www.dierenartswestbetuwe.nl  (waar we de vorige dag op het erf hebben gelogeerd) Hij regelt en stuurt direct een collega voor Isabella: Jawel., alweer krampkoliek. Ze krijgt een spuitje tegen de pijn en haar darmen worden stil gelegd. Waarschijnlijk heeft ze last van temperatuurwisselingen nadat ze een nacht op stal heeft gestaan.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture  

Koliek

De gastkinderen rennen om ons heen en helpen waar ze kunnen. Ook Robin (van slakkengang)  is er en loopt met Isabella rondjes zodat ze minder pijn heeft terwijl wij een wei uitzetten met paaltjes en stroom. Onze gastvrouw komt langs terwijl de dierenarts er is. Zij vraagt of we nog boodschappen nodig hebben en ze wil best de was doen. Zo’n ontzettend lief en welkom aanbod dat ik snel een briefje maak en de was in een plasticzak gooi en meegeef.

‘s Middags stap ik samen met gastkind op de fiets voor de rest van de boodschappen, rij nog even langs Robin en Edmee voor wat lijnzaadolie om vervolgens een paar vriendjes van de kinderen van limonade te voorzien nadat ze de woonwagen hebben bekeken. In de middag trek ik er alleen op uit en maak een overtochtje met de pont over de Waal.

Interview

John geeft een interview, ik kook het eten, er komt een man langs die graag wil weten hoe we het allemaal doen maar hij rijdt John ook naar de dichtstbijzijnde boer voor twee balen hooi en brengt John met hooi ook weer terug. Na de afwas lopen we samen nog een stuk langs de Waal om de maansverduistering te bewonderen en gaan dan slapen.

Zondagochtend

wordt er luid op de deur gebonsd. Een van de gastkinderen roept dat de paarden zijn uitgebroken! We kleden ons snel aan en schieten in onze klompen. Aysha loopt boven op de dijk samen met Isabella. Aysha is al vastgepakt en Isabella sjokt er achter aan. We zien direct dat Isabella nog steeds pijn heeft. Het is dan ongeveer half acht in de ochtend.

We besluiten om haar eerst vloeibare paraffine te geven. Met een zelfgefabriceerde trechter en met een “praam” op haar neus gieten we ongeveer een liter naar binnen en een halve liter over ons heen. We zetten haar even vast en maken onszelf schoon. Omdat beweging goed voor haar is gaan we lopen langs de dijk.

Met alletwee een paard aan de hand lopen we een uur langs huizen met gezellig ontbijtende mensen achter een krantje (ook leuk). Isabella lijkt op te knappen en we gaan dus eerst maar eens ontbijten. Het is dan ongeveer half elf. We zien al snel dat het toch niet goed gaat dus we besluiten de dierenarts te bellen. Jacques weer gebeld en nadat we hem hebben uitgelegd dat het probleem nog niet verholpen is belooft hij langs te komen.

Problemen

Omdat de wei kapot gelopen is willen we een nieuwe maken. We verzetten alles en zetten op een stuk van het Polderdistrict een nieuwe wei uit. Daar zijn de mensen die ongeveer honderd meter verder wonen niet blij mee en vragen vriendelijk om het weer weg te halen. Wij zijn niet uit op moeilijkheden en breken alles weer af.

We worden uitgenodigd door het jarige jongetje voor taart en koffie. Ik ga er naar toe en John blijft wachten op de dierenarts en op een fotograaf (die onderweg is uit Maastricht) en langs komt voor de foto bij het interview van gisteren. Net dat ik mijn koffie naar binnen gooi en aan de praat raak met het gezin word ik geroepen dat ik ook op de foto moet.

Dierenarts

Terwijl Isabella ziek staat te zijn en de fotograaf ons in allerlei posities zet komt de dierenarts er aan. We verwelkomen de een en werken de andere weer weg (sorry Paul, de volgende keer zetten we echt koffie). Jacques de dierenarts onderzoekt Isabella, en hoopt de oorzaak te pakken te hebben. Isabella is bijna 7 jaar en heeft scherpe randen aan haar achter- kiezen. Waarschijnlijk heeft ze moeite met kauwen en verteert haar voedsel niet goed.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Ze krijgt een soort ijzeren frame over haar hoofd en mond en met een grote vijl wordt alles mooi glad geslepen. We zetten koffie en terwijl we die op drinken wordt de was schoon en gevouwen terug gebracht! We wisselen e-mail gegevens uit met Jacques en na zijn vriendelijke ( dit was service) nemen we afscheid.

Jacques de paardentandarts    

Zondagsritje

Op de dijk naast ons rijden en lopen allerlei mensen voor een mooi Zondagsritje en we worden regelmatig gefotografeerd en we beantwoorden allerlei vragen. Isabella is zo smerig van de modder na het rollen in de wei dat John een uur bezig is met borstelen. We zetten een wei uit maar nu op een plek waar het wel mag en kunnen eindelijk gaan zitten. Het is dan kwart voor twee. Ik zit nu dit stukje te schrijven. Straks komen Robin en Edmee eten. Zij hebben een dubbel interview geregeld (telefonisch) maar de fotograaf komt ook langs voor de plaatselijke krant.

Natuurlijk begrijpen we dat Isabella niet elke dag ziek zal zijn, dat er niet elke dag fotografen en interviewers komen maar toch……….

Alles bij elkaar is het hectisch maar ook zo mooi. De manier waarop we geholpen worden, de betrokkenheid van mensen om ons heen, de dierensrta die langs komt op zijn vrije dag, het is teveel om op te noemen maar neem gerust van ons aan dat we diep dankbaar zijn.

Thea

wat is dat toch?

« Terug


Last updated: 01-30-2008

Created with EasyPage