easypagelogo

In Nederland 
Definitie van ruimte
Ruimte is rekbaar, het is maar net hoe je het bekijkt.....


Maart 2007, Deil.

Ruimte

We maken een wandeling met ons nieuwe hondje. Ze huppelt vrolijk mee alsof we nooit anders hebben gedaan. Als we door het dorp wandelen vallen de mooie huizen op die langs de rivier De Linge staan. Grote blokken van huizen van zeker 800 kuub. Onze wagen is 2.00x3.50x 2.00 is ongeveer 14 kuub.  We komen soms in huizen waar de badkamer groter is dan onze hele wagen. 

    Afbeelding / Picture          

Hond(je)

Het hondje is niet alleen uitgezocht op geslacht (het is een teefje waarvan wordt gezegd dat die waakser zijn) maar ook op lengte en gewicht. Te klein dan kan ze niet op de bok springen, te groot dan struikelen we de hele dag over haar poten.

De “bench” die meekomt met de hond lijkt in eerste instantie klein totdat hij blijft steken in de deuropening en eenmaal onder de tafel gezet we onze voeten niet meer kwijt kunnen. Exit Bench.

De tafel in de wagen is opklapbaar en dat is niet alleen handig maar ook noodzakelijk om het bed te gebruiken. Als we van voor naar achteren lopen in de wagen dan “wringen” we ons min of meer langs de tafel. Als de tafel is opgeklapt dan hebben we opeens een zee van ruimte.

De afgelopen maanden hebben we veel binnen gezeten.

Afbeelding / Picture

Leefruimte

Nu het weer mooier is breidt onze leefruimte zich uit naar buiten. Het begint met de eerste dingen op de bok te zetten. Een soort uitbreiding van mijn keuken en van de garderobe kast. Daarna drinken we koffie buiten. De deuren blijven vaker open staan.

De fiets staat een eindje verderop. We zetten spullen die we vaker gebruiken niet terug op zijn plek maar leggen ze onder de wagen. Een en ander gebeurt wel in een cirkel van anderhalve meter rondom de wagen. Als een soort territorium afbakening.

Boodschappen doen

Als ik boodschappen doe neem ik een tas mee van de Jumbo. Iedereen kent wel zo,n tas. Ik neem nooit veel mee uit de winkel vanwege houdbaarheid en opbergruimte. Eenmaal in de wagen gekomen blijkt zelfs dat beetje maar net te passen.

We ontbijten meestal in de wagen bij de openslaande ramen. Het uitzicht is negen van de tien keer weids, groots, geweldig.

Afbeelding / Picture

We liggen op ons bed van 2.00 bij 1.40 maar dat bed is veel te groot……ruimte zat.

Thea

  Drenthe in April

« Back


Last updated: 01-30-2008

Created with EasyPage