easypagelogo


Duitsland
Hobby en werk.

Camping

We staan nu op een camping en blijven hier waarschijnlijk langer. In ieder geval de paarden en de woonwagen, want wij gaan komende donderdag naar Nederland. We blijven een week weg, familie bezoeken en dan weer verder reizen.

Woonwagen, camping, computers en internet!?

Afbeelding / Picture

John op zoek naar een draadloze verbinding

Hessen; Dreieich, Offenthal, 3 juni 2007.

Het is nu 7 maanden dat we in de woonwagen wonen en vier maanden dat we onderweg zijn. Een indringend onderwerp van gesprek is het gebruik van de computer, meer bepaald Internet. Het abonnement dat we hebben afgesloten blijkt toch niet zo voordelig als we dachten. En dan hebben we het nog niet over de mogelijkheid van stroomaansluiting. Dat is hier in Duitsland niet zo gemakkelijk als in Nederland.Solar en zonnepaneel

We beschikken wel over een zonnepaneel, ( zie ook de knop techniek 1 en 2) maar die levert niet op wat we eerder hadden verwacht. Of we weten er nog niet goed mee om te gaan, want vorig weekend was onze schoonzoon op bezoek en die liet ons zien dat er nog veel winst te halen is in de manier van omgaan.

Maar dat neemt niet weg dat er regelmatig niet voldoende stroom is om met de computer te kunnen werken.

Afbeelding / Picture  

 


Luxe

Ik had niet gedacht dat mij dit zoveel moeite zou kosten. Uit het verleden weet ik dat ik eigenlijk een luxedier ben, die houdt van een badkamer, huiskamer met tv en radio, een goed bed, enzovoort. Dit alles gaat naar mijn eigen verrassing fantastisch goed qua aanpassing. Maar het feit dat ik beperkt gebruik kan maken van de computer en Internet, dat is voor mij verrekte moeilijk.

Ik heb blijkbaar een gewoonte opgebouwd om - als ik iets wil weten - naar de pc te gaan en dit op te zoeken. Ook de verdieping in verschillende onderwerpen zoek ik via Internet en dit heeft mij dan ook geen windeieren gelegd in de afgelopen jaren. Maar dit proces is grotendeels onbewust gegaan. Ik heb altijd wel de loftrompet over Internet gezongen en als er vernieuwingen waren was ik er snel bij, mede doordat Dorus in de IT zit. Tot nu toe dus.

Inkomen gegereren

Het heeft ook te maken met het feit dat Thea en ik langzaam beginnen te denken aan inkomen verwerven. Het is niet nodig, maar kan wel prettig zijn. Geen regelmatig inkomen hebben is ook wennen. En als ik denk aan inkomen verwerven, denk ik aan gebruik maken van Internet.

Mijn ervaring en inzichten als coach, maar ook de manier van leven die wij nu hebben. Hier in Duitsland blijkt dat we een attractie zijn en daar moet toch geld mee te verdienen zijn. We hebben een schot voor de boeg geschoten door www.slowexpress.eu te registreren. Deze naam hebben we ook op de woonwagen geschilderd.

Afbeelding / Picture

Registratie website  slowexpress.eu

Dit hebben we gedaan omdat we denken dat betaling van een klein bedrag voor het lezen van onze website geen probleem zal zijn, met name in het Duitse en Engelse taalgebied. Maar daar is ook wel gebruik van de (een) computer en Internet voor nodig. En daarin beperkt te worden valt mij lastig. Ik weet dat daar ook wel een oplossing voor gaat komen, maar nu is het even slikken.  

Het maakt mij bewust hoe snel de mens zich afhankelijk maakt van technische vooruitgang en hoe moeilijk het is om - eenmaal gewend aan gebruik van die middelen - daarin terug te gaan. Voor de een zal dat de auto zijn, of stromend water, voor mij blijkt dus computer- en Internetgebruik het lastigste.

John.


heden en verleden


Terug


Last updated: 06-26-2008

Created with EasyPage