easypagelogo  


Duitsland
Weekje Duitsland

Binsveld Duitsland,12 mei 2007

We hebben tot nu toe hele mooie plekken gevonden. Het lijkt ook wel alsof we steeds makkelijker worden in het vragen/zoeken/vinden van een plek. De foto's hieronder hebben we gemaakt in Flußdorf aan de rivier de Rur. Het pad achter de wagen was erg in trek bij joggers maar dat merkte we pas later.  

Afbeelding / Picture

Het is nog een hele tour om hier de weipaaltjes de grond in te krijgen. Zo vlak bij de rivier ligt de grond vol met kiezels.
Met water halen worden we steeds handiger. We halen het onderweg bij pompen of bij mensen aan huis. Ook op begraafplaatsen is altijd wel een kraan te vinden. Afbeelding / Picture

        

Afbeelding / Picture   Deze week hebben we ook de schoenen veel gebruikt. Bij Aysha zijn we begonnen met sokken omdat ze gevoelige hielballen blijft houden. Het werkt wel, ook tegen het draaien van de schoenen.

Bandenpech in Julich

De derde dag in Duitsland is een gedenkwaardige. Halverwege de dag krijgt Isabella het op haar heupen. Ze begint te briesen en te steigeren op het moment dat we een erf op rijden waar we hooi willen kopen. Ze is helemaal over haar toeren en we rijden snel verder. Ze is net weer rustig en er klapt een voorband met een luide knal! Weer steigeren maar John heeft alles goed onder controle.

Nieuwe banden

Met een flappende band rijden we naar een parkeerplek . Band eraf, John op de fiets naar het volgende dorp maar helaas geen banden! Via internet een "Reifenhandel gefunden" en werkelijk waar binnen een uur staan ze bij de wagen.  Het is al snel duidelijk dat alle banden aan vervanging toe zijn. De 1e band wordt gemaakt en we spreken af de volgende dag naar het bedrijf te gaan voor de rest van de banden.

Daar aangekomen zijn de banden geregeld, blijkt er een wei te zijn voor de paarden. Krijgen we koffie en mogen we douchen. Na een goede nachtrust rijden we de volgende dag op nieuwe bandjes weer verder!

Afbeelding / Picture       Afbeelding / Picture

Toeristen

Tijdens het banden wisselen zijn wij lekker de stad in gegaan. (In de tussentijd is de Duitse tv - WDR - langs geweest en hebben een half uur gewacht om ons verhaal te filmen......Ze komen later misschien terug) We hebben prachtige wegenkaarten gekocht, die we in Nederland niet konden vinden. Met een landelijke route komen we in Binsfeld aan. We zien een mooie wei en terwijl John blijft staan loop ik naar de voorkant van het huis.

De vrouw die opendoet heeft de wagen niet gezien. Ze vindt het allemaal maar eng en zegt nee. Terwijl we draaien om weer weg te rijden  komt haar man naar buiten en nodigt ons toch uit. Zijn opa heeft altijd paarden gehad en hij weet wat het is. Hij sjouwt verder mee met het water, helpt met de stroom, de was gaat in de machine en de garage blijft open voor als we naar de wc willen. Ondertussen staan er al wat buurtbewoners te kijken naar ons......... 

  Afbeelding / Picture    

Het blijft wennen zowel voor ons als voor anderen.

Al met al weer prachtige dagen. De omgeving in Julich is mooi. De wegen in Duitsland zijn goed aangegeven. Geen routeplanner nodig, ouderwets kaartlezen gaat ook!

Hoeven vervolg

« Back


Last updated: 11-12-2007

Created with EasyPage