easypagelogo


 In Nederland 
Verrrukking

Snelkookpan, rust en ruimte

Het is leven in een snelkookpan, dat is wel duidelijk. Alles is intenser, gaat sneller. Rollercoaster: zo noemen wij dit leven ook wel symbolisch.

Afbeelding / Picture


Markelo, 20 april 2007

Zinderende spanning

Hiermee bedoelen we de afwisseling van emoties, die maakt iedereen natuurlijk mee. Alleen in dit leven is het duidelijker. Omdat we niet worden afgeleid en ook omdat we de hele dag bij elkaar zijn. En hierdoor is ook de afhankelijkheid duidelijker. Als we even niet aardig zijn voor elkaar zindert de hele aanspanning.

Alles hangt met elkaar samen: als het paard even moeilijk doet, raak ik gestresst. (Of doet het paard moeilijk doordat ik gestresst ben?) Mijn spanning raakt Thea, dit merken de paarden en de hond ook weer, en zo voort.

Tot zo ver is het natuurlijk als bij iedereen. Het verschil in dit leven is misschien de tijd die wij hebben voor reflectie. En zoals een onverwachte gastvrouw gisteren zei: “Is het niet erg om de hele dag op elkaars lip te zitten?”.

Bespiegeling

Deze opmerking van deze vrouw is een mooie kapstok voor verdere bespiegeling. De ontmoeting met hen begon op een wel heel bijzondere manier. Wij waren in een dorp al bij enkele boeren aan de deur geweest voor een nachtplaats. Daar kregen we nul op het rekest.

Verder rijdend komen we bij een groep ouderen aan, die op straat afscheid aan het nemen zijn. Er staat een taxibusje klaar, de mensen zijn wel erg geïnteresseerd in onze aanspanning. Wij worden gevraagd even te wachten, dit doen we.

We krijgen hier een prachtige plek in de wei

Afbeelding / Picture

De gastvrouw is erg to the point: vraagt direkt waarom we dit eigenlijk doen. Ik geef haar direkt en eerlijk antwoord: leven zonder doel.

Flow

Wij zitten op dat moment in een flow, die wel heel erg prettig is. We zijn de hele dag al bijzonder aardig voor elkaar en spreken af om dit vast te houden. Dit gaat fantastisch, het weer is geweldig mooi, het gaat met de paarden ook heel goed.

Ik kom op een gedachte :

het leven is te mooi om het in doelen te laten verdwijnen©.

De basis van het menselijk leven is verrukking. De verrukking dat we leven en wat het leven eigenlijk is. Hoe mooi en prachtig.

Afscheid

We installeren ons en ieder gaat even zijn eigen gang. Later komen we bij elkaar op de thee en hier blijkt dat het allemaal nog indringender is. De mensen die afscheid aan het nemen waren, hadden net een uitvaart achter de rug! De vader van de gastheer is plotseling overleden….

Ik ben nog steeds verrukt, ook over het gegeven dat er ruimte is in de hoofden en harten van deze mensen voor voorbij komende reizigers. En dat zij een warmte uitstralen die bij ons diep in het hart doordringt.

 Terwijl ik dit schrijf ontwikkelt zich voor onze woonwagen een prachtig tafereel. Hier zijn de beelden, mij past verrukt zwijgen…

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

John

 

  Heuvels en dalen

  Terug  


Last updated: 01-30-2008

Created with EasyPage