easypagelogo


In Nederland 
Heuvels en dalen

Vakantiegevoel

Het weer is prachtig, we hebben alletwee een vakantiegevoel en de stap naar het buitenland komt steeds dichterbij. Zeker nu we langs de oostkant van Nederland rijden met aan onze linkerhand Duitsland en het daarbij horende golvende en heuvelachtige landschap.

Afbeelding / Picture


Afferden, 29 april 2007

We hebben twee dagen doorgebracht in Gendt, een rustig plaatsje boven Nijmegen. Onze gastvrouw en gastheer hebben ons uitgenodigd naar aanleiding van het tv-programma. We hebben heerlijk ontspannen genoten van het mooie weer, de gesprekken en dat alles met uitzicht op de paardjes van ons en van de buurman.

   Afbeelding / Picture

Fort Pannerden

Omdat we via Pannerden zijn gegaan zijn we ook nog even naar het fort gefietst wat onlangs in het nieuws was. De krakers daar werden weg gejaagd maar mochten uiteindelijk met de nodige concessies blijven. Helaas mogen wij niet naar binnen voor een rondleiding (wat vroeger wel kon) omdat de krakers hebben beloofd eerst alles veilig te maken.

De tocht naar ons volgende adres is wel een zeer bijzondere, via Nijmegen en de drukke waalbrug naar Groesbeek over de beroemde 7-heuvelenweg, bekend van radio en televisie vanwege de Nijmeegse vier-daagse.

Nijmegen brug

Het begint al goed als we zien dat er een flinke file staat op de brug vanwege werkzaamheden. Onze oprit is ook afgesloten waardoor we niet over de brug kunnen zonder 800 meter snelweg te nemen, iets wat niet verstandig is met een paard en wagen. Omrijden betekent 35 km meer rijden dan gepland plus een bezoekadres afbellen.

Politie

John komt op het goede idee de politie te bellen voor advies of hulp. Helaas kunnen zij niet anders zeggen dan dat wij niet op de snelweg mogen komen en dat het rijden op de brug voor eigen risico is. Opnieuw krijgsberaad dus. Over het fietspad misschien of de busbaan?

Ik heb de fiets gepakt en ben over de brug gegaan om te zien wat er nu precies mogelijk is. De file wordt veroorzaakt omdat er twee rijbanen afgesloten zijn en iedereen stapvoets moet rijden. Nou daar zijn wij goed in dus besluiten we het te proberen via de afgesloten oprit want de pionnetjes zijn niet zwaar en zijn zo weg gehaald.

Tot verbazing van de auto’s om ons heen rijden we de brug over en de paarden laten weer zien dat ze “bom-proof” zijn. Bijna gaat het nog even fout als er een bus vlak naast ons gaat rijden op de busbaan omdat de chauffeur het erg mooi vindt. Gelukkig begrijpt hij heel snel ( ook dankzij onze "vriendelijke" gebaren) dat hij snel door moet rijden om het niet nog gevaarlijker te maken.

Het is allemaal goed afgelopen en we rijden dwars door Nijmegen het mooie Berg en Dal in.

Berg en Dal

Een prachtige omgeving en de toegang naar de 7-heuvelenweg. Deze naam geeft eer aan de weg naar Groesbeek want het zijn 7 flinke heuvels waarbij we dan ook onderweg 1 keer stoppen om de paarden uit te laten rusten. Vooral Aysha hijgt langer door dan Isabella, opletten dus.

Omdat dit de eerste echte heuvelachtige weg is kunnen we nog wat aanpassen aan het tuig. Om de paarden goed in “de broek” te laten remmen maken we de disselriem wat langer en het werkt. Ook de rem stelt John wat beter af. Als bijrijder heb ik lekker mee zitten “sturen en remmen” en ik heb er nog spierpijn van.

Alles bij elkaar weer prachtige dagen

Thea

P.s. 15 Mei komt de RVU radio langs om ons te interviewen over geluksbeelden. Dit als update van de tv en radio oproep voor overnachtingsplaatsen. We kunnen  al veel  vertellen over de geweldige gastvrijheid in  Nederland:

Afbeelding / Picture

"Ons" plekje in Zelhem koesteren we nog steeds: een ontvangst onder de parasol met fruit en verse eitjes, een zeer welkome douche en een vervolgplek in Groesbeek

Hoeven, beeld en uitleg 

« Back


Last updated: 01-30-2008

Created with EasyPage