easypagelogo

Duitsland
Vervreemding

Frankfurt

Onverwacht moeten wij naar Nederland om toch nog een zaak af te handelen. Dat betekent een heel georganiseer. Er moet een plek komen voor de paarden waar ze ook verzorgd worden. We moeten vervoer naar Nederland regelen en ook de kans nemen om zoveel mogelijk mensen in Nederland te zien.

Afbeelding / Picture


16-Juni-2007

Ruim voordat we de bovenstaande plek nodig hebben komen we langs een camping die aan alle voorwaarden voldoet en nog veel meer. De campinghouder is een terrein aan het maaien en stopt accuut zodat de paarden de rest kunnen doen. De eigenaresse en haar dochter zijn gek op paarden en hebben er zelf ook een. We durven het haast niet te vragen maar........En ja, hoor het is goed. Wij kunnen naar Nederland en zij passen op ons hele "hebbe en houe".

Afbeelding / Picture

 Cora van camping Dreieich-Offenthal

Trein of auto

De reis moet geregeld en we denken aan de trein te nemen. Nou dat is niet makkelijk vanuit Frankfurt. Als je niet op tijd reserveert kost een retourtje met zijn tweeen al gauw 400 Euro! We zijn niet op tijd dus is het alternatief een auto huren.

Een auto dus

Goedkoper maar wel vervuilender. Als ze nou eens binnen de EEG  voor elkaar zouden krijgen dat, dat wat goedkoper zou kunnen!

John gaat eerst met de trein naar Frankfurt, haalt dan de auto op en komt weer naar de camping, een hele tour. We rijden naar Nederland en nemen de route die we ook met de woonwagen hebben gereden maar dan over de Autobahn.

Vervreemdend!

140 kilometer per uur daar doen we met de paardjes anderhalve WEEK over.  In de auto gezeten is het een hele ervaring om zo hard te rijden. Ik ben het niet meer gewend. De auto's suizen om mijn oren en voordat ik zie welke afslag we moeten hebben zijn we er al voorbij.

Op de bok  draai ik mijn blaadje nog eens om, kijk nog eens goed en heb dan nog zeeen van tijd om de weg te wijzen.

Afbeelding / Picture

Op deze camping wel heerlijk de tijd gehad om een tafel te beschilderen.

Familie

Eenmaal in Nederland is de ontvangst als een warm bad. De familie en vrienden hebben op ons gerekend en we kunnen aan tafel schuiven en slapen waar we willen. Natuurlijk willen we de kids zien en die komen ook. We hebben geen eigen huis meer, dus zitten we met onze kids op visite bij een ander de laatste nieuwtjes door te nemen. De tijd is te kort om van iedereen te genieten en het afscheid nemen is moeilijk.

We gaan naar mijn vader. Die verblijft op de camping waar wij ook tijdelijk hebben gewoond na de verkoop van het huis. Ik voel me daar illegaal aanwezig. Ik moet toch in het buitenland zijn?! Heel deze trip naar NL heb ik al het gevoel dat ik aan het spijbelen ben.

Terug

Terug naar Duitsland, terug naar de woonwagen. Het voelt als thuiskomen, ook daar, vreemd toch?

De paarden zijn blij ons te zien en komen knorrend naar ons toe en dat voelt dan weer heel erg vertrouwd.

Theaverwondering

« Back


Last updated: 01-30-2008

Created with EasyPage