easypagelogo    

Duitsland
Verwondering

Main

Het rijden langs de Main is een van de meest mooie dingen die we doen. Het is volgens ons echt een van de meest onderschatte gebieden van Duitsland!

Afbeelding / Picture


Homburg am Main , Baden Württemberg, 18 juni 2007

Het klinkt misschien afgezaagd inmiddels, maar wij zijn nog elke dag verwonderd. We rijden nu langs de Main en het is prachtig tussen de bergen. Echt een droom die is uitgekomen. Vandaag staan we op een plantsoen, direkt aan de Main, op de hoek van een beekje, waarvan de oorsprong uit de bergen komt.

Nadat we klaar zijn met de noodzakelijke voorzieningen gaan we in de Main zwemmen, deze stroomt harder dan we dachten en het is flink zwemmen om op de plaats terug te komen waar we erin gingen. Douchen en haren wassen doen we ook hier, op de hoek met de beek.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

                                                                                                               Hollands welvaren in Duitse wateren.

Pipo en Mammeloe

Vanochtend zijn we bij een Lidl en daar lopen ook nogal wat Nederlanders. Wij weten inmiddels dat er Nederlanders in de buurt zijn als we "Pipo en Mammaloe" horen zeggen, of varianten hierop. Vandaag zijn het vooral pensionado's, een van de dames vraagt of wij dit doen uit plezier of dat het een manier van leven is. "Mag het ook beiden zijn?" is mijn antwoord, hier moet ze zelf ook wel om lachen.

Een van de mensen spreekt de teleurstelling uit dat ze geen fototoestel bij hebben, ik kan ze een foto aanbieden, die wij in Holland hebben laten drukken (bij de Hema). Iedereen blij.

Het blijft opletten

Vandaag spannen we de paarden uit en opeens komt Aysha meelopen als ik Isabella meeneem. Wij roepen beiden naar haar en kijken om. Blijkt dat we zijn vergeten haar leidsel los te maken! De vaste passant schiet los (een onderdeel van de leren leidsels), maar dat is alweer gerepareerd. Verder schiet Isabella meteen naar het groene gras, ik corrigeer haar, hiervan schrikt ze zo dat de stok waaraan ze vast zit los trekt van de wagen. Dat wordt dus ook weer een reparatie. Gelukkig zijn dit kleine dingen, de grote, goede ervaringen worden steeds beter.

Remmen

Gisteren staan we in Mondfeld om de paarden even uit te laten hijgen. We zien een grote pomp aan de kant van de weg en Thea probeert daar water uit te krijgen, natuurlijk lukt dit haar. In één keer komt er een auto aan rijden die pal voor ons stopt en er stapt een man uit van rond de 40 met een petje op. Hij zag dat we een plaats zoeken, zei hij en hij heeft er een. Een wei met schuilstal, gras en hooi. Water halen we een kilometer verderop bij hem thuis, ik rijd mee in zijn auto.

De man blijkt Jens te heten en is na de Wende naar West-Duitsland gekomen, met zijn vrouw en kinderen. Zij hebben zelf ook twee paarden, die staan ergens bovenop een berg. Jens is erg benieuwd naar de constructie van onze woonwagen en voor we het weten ligt hij eronder. We praten over de remmen, dat we graag willen dat die worden nagekeken. Jens ziet dat de voorremmen beter gemaakt kunnen worden en in no-time heeft hij een constructie gevonden, waardoor deze nu ook meedoen. Een gigantische verbetering!              

Afbeelding / Picture

Verwondering

De verwondering is ook dat we het toch maar gedaan hebben: we zijn diep in Duitsland en we kunnen gaan denken aan de grens met Oostenrijk. Het landschap en de huizen lijken in niets meer op Nederland. De paarden hebben elke dag ander eten, dat kunnen weinig geciviliseerde paarden zeggen. Zij en wij zijn gezond en het ziet ernaar uit dat dit zo blijft. Wat een geluk!

John.zigeuners

« Back


Last updated: 11-12-2007

Created with EasyPage