easypagelogo     


Duitsland
Zigeuners

Zigeuners

19 juni 2007 Neustadt

Vandaag een zeer warme dag. Aysha is moe en we besluiten vroeg te stoppen. We worden steeds vrijer in het "claimen" van een plaats aan de Main. We vragen het nog wel aan mensen die langs lopen of ze weten van wie het gras is maar meestal is dit de gemeente en dat vinden wij allang goed. In die zin gaan we steeds meer op zigeuners lijken. Hoewel.....

Afgelopen week komen we 's avonds aan op een plek waar al heel veel caravans, woonmobielen en Mercedessen staan. Het zijn moderne zigeuners die door Duitsland heen trekken.   

Afbeelding / Picture

De volgende dag komt "oom" erbij. Hij vertelt over het stelen van vroeger maar dat ze dat nu niet meer doen.   Ze "klauwen" niet meer en hij maakt lachend het bekende gebaar van wegstelen.

Afbeelding / Picture

Vis fileren

Als wij aankomen met onze paardjes hebben we over belangstelling niet te klagen. De verhalen over vroeger komen los.

Nog voor we de paarden in de wei hebben komt er iemand langs met  gebakken vis en een salade. Later op de avond wordt er nog een verse vis gebracht en sta ik, voor het eerst van mijn leven, de darmen uit een vis te pulken.

Paard rijden

Het gezin naast ons heeft drie kinderen. Twee grote jongens en een meisje van 12 jaar. De paarden zijn zeer aantrekkelijk voor hun omdat zij nog weten dat ze vroeger zelf een paard haddden. Richard de oudste vertelt met glimmende ogen en grote gebaren dat zijn  paard Ramses heette want het was een trots paard en moest een grote naam hebben.

Ik beloof hun dat ze, als ze dat willen, mogen paardrijden. Het meisje is dolenthousiast en komt later vertellen dat Richard ook wel wil. Als het eenmaal zover is, geniet het meisje met volle teugen maar Richard vindt het een beetje gek. Hij hoeft niet meer, zegt hij,  maar zijn gezicht zegt wat anders.

 Ik vraag hem of hij links of rechts wil opstappen en binnen twee tellen zit hij boven op Aysha en loopt twee rondjes door de wei, met een grijns van oor tot oor.

Afbeelding / Picture
Bij het wegrijden worden we uitgezwaaid door zeker 10 zigeuners die ons het allerbeste wensen.
Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Ondertussen heb ik mijn eigen zigeuner die overigens na een leuk ritje op Isabella wat ongelukkig terecht is gekomen.      

Vandaag hebben we voor het eerst bezoek van de politie gehad. Paspoorten laten zien. Alles in orde. Morgen alles schoon achterlaten en een prettige avond verder.

Thea

Afbeelding / Picture

Zigeunermeisjes.
Weten wat je hebt
 

« Back


Last updated: 11-12-2007

Created with EasyPage