easypagelogo      

 

Onze droom
Meer met minder

November 2006

"Meer met minder" Niet zomaar loze kreten als je ziet wat we in de afgelopen maanden hebben bereikt. We zijn steeds kleiner gaan wonen, we hebben ongeveer 95% procent van onze spullen verdeeld, weggegeven, of weggegooid. Een auto is alvast verkocht, ik ben gestopt met werken en John heeft zijn baan ook opgezegd.

We verblijven nu in de woonwagen, op 7 m2, kneuterend met zijn tweetjes.

Meer met minder

Alles heeft zijn vaste plaats en wij bewegen om en langs elkaar heen. Als John koffie zet dan hou ik even mijn gemak, als ik kook dan blijft John op de bank zitten. Vorige week woonden we voor het eerst in de woonwagen en was het nog zoeken, nu na anderhalve week is het dansen op de vierkante meter.

Op het moment ben ik bezig de laatste hand te leggen aan de buitenkant van de wagen en aan de spullen die we binnen nodig hebben. Bij elk voorwerp denk ik na of het echt nodig is, of ik zonder kan en zo niet waarom dan niet.

Ik moet vaak denken aan een uitspraak van mijn moeder: "eerst het nodige, dan het nuttige en dan het aangename". Onder welke categorie vallen boeken? kleding ,cd’s ?

Afbeelding / Picture


Wat is minder?

Maar hoeveel minder dan? Zetten we koffie met de hand, of met een klein koffiezetapparaatje? Nemen we voorraad eten mee of zien we wel wat we tegen komen. In hoeverre laat je comfort achterwege. Voor alle beslissingen proberen we verstandige keuzes te maken maar gevoel gaat soms boven verstand. Zo heb ik een volle box onder het bed met naaispullen en mijn naaimachine. Misschien kan ik er onderweg nog iets mee verdienen maar eigenlijk kan ik er geen afstand van doen. Stel dat ik me ga vervelen. Om dezelfde redenen heb ik schilderspullen mee…..

Voorbereiding

Als voorbereiding op deze manier van leven hebben we veel gelezen op de site van De twaalf ambachten in Boxtel   Het is dus inderdaad "meer met minder". We hebben steeds minder bezittingen maar we hebben wel elkaar. De grote intimiteit die ik nu ervaar is niet alleen maar het gevolg van kleiner wonen. Het besef dat we op elkaar aangewezen zijn, dat we het met elkaar moeten doen voelt heel goed. Het zijn de keuzes waard geweest, meer met minder…………

Thea

        

Levenssstijl


« Back


Last updated: 06-26-2008

Created with EasyPage