easypagelogo    


Hongarije

We zijn er uit!Kopen of Reizen?

Lázi, 13 november 2007. We wonen alweer twee maanden in een huis. Warm water, electriciteit uit de muur en gaskachels die het huis verwarmen. De meeste spullen die we gebruiken komen van de verhuurders. Dat zijn bijzonder vriendelijke, behulpzame en eenvoudige mensen. Als we ze nodig hebben zijn ze er meteen.

We hebben van andere Hongaren gehoord dat de huurprijs die we betalen voor Hongaarse begrippen hoog is. Maar wij vinden het goedkoop, het is omgerekend € 160,00 per maand, exclusief energie.

  Ik mis alleen de HEMA
Ik mis alleen de HEMA
Manon Sikkel & Marion Witter

Afbeelding / Picture

Vestigen

Het idee om nu weer te gaan vestigen én dus weer veel aan te schaffen wat we hebben weggedaan is raar. In de zeven maanden dat we hebben gereisd, hebben we heel wat uitdagingen gehad. We moesten ook nog veel leren over het reizigersleven. De lessen die we hebben geleerd, hebben we nog niet voldoende benut, denken we wel eens.

Afbeelding / Picture

Kopen

Ook het kopen van een woning gaat met een dubbele instelling. Aan de ene kant willen we ons graag vestigen in een eigen woning. Aan de andere kant lijkt verder reizen ook aantrekkelijk. Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat we bijna heel onze huis en haard hebben verkocht.

Reizen

Daarom kunnen we ons heel goed voorstellen dat we onze reis verder voortzetten. We dagdromen wel, dat we dan richting Noord-West gaan, over het Oosten van Duitsland naar Nederland.

Het werken aan de PC heeft als gevolg dat we veel binnen zitten. Ik kom nog een aantal keren per dag buiten voor de paarden, maar Thea veel minder. Dat is een groot verschil met een paar maanden geleden.

Route

We zijn vanaf Geesbrug naar Roermond gereden, daar de grens over naar Duitsland. Langs de Rijn, de Main, het Main-Donau-kanaal naar de Donau.

De Donau hebben we het laatst gezien in Stopfenreuth aan de Oostenrijks/Hongaarse grens. De keren dat we slecht weer hebben gehad, zijn op één hand te tellen.

Klimaat

Het weer is hier wel anders dan in Nederland. Gemiddeld is het een graad of 7 a 8 en het weertype kan hier per uur verschillen. Van een heldere blauwe hemel tot een donker grijs wolkendek. Om dan weer als een heldere hemel te verschijnen.

Als we dan terugdenken aan de lange zomer die we hebben gehad! Het mooie weer is met ons meegereisd van het Noorden van Nederland tot aan Hongarije.  Rond 20 augustus, passeerden we de Hongaarse grens bij Hegyeshalom. Uit de foto’s blijkt dat we toen in volle zomerkleding waren. Nu staat de convector op 4 en dromen we alleen nog van de reis. Nederland gaat ook weer aan ons trekken. We missen de kids en familie.

Blijven?

De woonwagen staat er nog, er staan 12 balen hooi naast het huis, de paardjes komen de winter wel door.

Afbeelding / Picture

Of Gaan?

De makelaar wacht ook op bericht naar aanleiding van onze laatste bezichtiging van het huis in Csatka.

Honderd procent

Dan valt opeens het kwartje, als we willen blijven in Hongarije dan hadden we allang iets gevonden. Zo zijn we wel, een beslissing nemen en dan 100% gas vooruit! Het feit dat we zo lopen te “miepen” is een duidelijk teken:

We willen nog niet stoppen! Dit reizend leven is te mooi. We hebben alles “in huis” om verder te stappen. Dat gaan we ook doen. Straks in Maart zitten wij gewoon weer op de bok.

Thea en John.

  Uit en Thuis

« Back


Last updated: 06-26-2008

Created with EasyPage