easypagelogo    
In Hongarije
Tv-ploeg
De tv-ploeg van de RVU is weer langsgeweest. Nu voor de laatste keer. Voor "de club van 100" maken ze een special over mensen in Nederland die met woonwagen en paard leven en reizen.

8 September, 2007 Bakonybánk

 In Nederland heeft de RVU Robin en Edmee van Slakkengang gevolgd en Wim en Inge ,een echtpaar wat net begint te reizen. Ze wilden ook graag ons filmen nu wij zo ver weg zitten. Hartstikke leuk weten we uit ervaring maar het vergt ook voorbereiding. Zo wilden we graag een plek vinden waar het leuk filmen is en de RVU wilde ook graag filmen als we weer een nieuwe plek zoeken.

Afbeelding / Picture

We rijden langs een dorpje wat Románd heet. Daar maken we mee wat nog niet is voorgekomen. Ik vraag in mijn beste Hongaars een plek aan een oudere man. Nog voor ik ben uitgesproken begint de man te lachen en loopt hoofdschuddend weg. De regen stroomt met bakken uit de lucht maar het was toch komisch.

Regelen

Een andere man spreekt wat Engels en stapt in de auto om rond te vragen voor ons. Het lukt hem niet iets te regelen. We gaan verder.

Lázi

Vier kilometer verder ligt Lázi. Weer zoeken en we zien een stuk land. Helaas behoort het niet bij de man en vrouw die we daar spreken. Maar, begrijp ik, ze weten iets anders.

De vrouw stapt op haar fietsje en rijdt voor ons uit. Ze stopt bij een Duits sprekende man.  István naar blijkt. Hij hoort het aan en vertelt dat er een huis verder een Nederlands echtpaar woont. John wordt helemaal enthousiast als blijkt dat de man (Sjaak) in de buurt van Den Bosch is opgegroeid, net als John zelf. 

Het contact is warm en hartelijk en we vallen gelijk met de deur in huis. Overmorgen komt de tv-ploeg. Geen probleem, allemaal leuk en we krijgen een prachtige plek. We krijgen allerlei informatie over Hongarije uit de eerste hand want Sjaak en Marianne wonen er al 5 jaar. Niet het hele jaar maar wel langere tijd achter elkaar.   

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Australie

Het gezelschap blijkt nog internationaler want ook Jo en Riek uit Australie zijn er. De tuin is prachtig en samen met Jo en Sjaak worden de noten geraapt.Spannend nieuws

Op vrijdag komt de tv-ploeg aan. Ze vallen met de neus in de boter want we hebben verrassend nieuws. We worden helemaal doorgevraagd en alles wordt op film gezet. Wat het nieuws is vertellen we hier nog niet, in de special zal het duidelijk worden.  De uitzending zal op 24 september óf 1 oktober zijn.

Het is erg vermoeiend zo'n filmdag, niet alleen voor ons maar ook voor de verslaggeefster en de geluidsman. Het zijn nog jonge mensen maar wel gedreven in hun vak en ze halen de gekste capriolen uit om mooie plaatjes te maken.        

Afbeelding / Picture   Afbeelding / Picture

Het loont de moeite want na een lange dag hebben zij mooie beelden en vinden we een prachtige plek bij Imre, een gepensioneerde Hongaar die goed Duits spreekt. We sluiten de dag af met Palinka (snapsch) wijn en bier.

Thea


Ontbijt

« Back


Last updated: 01-11-2008

Created with EasyPage