easypagelogo   


In Hongarije
Op zoek

17 September, 2007 Lázi

De eerste week in ons nieuwe huis zit er op. Het is wennen dat mijn dag niet meer is gevuld met reizen, zorgen voor eten, het  vinden van een plek. Ook John loopt af en toe met zijn ziel onder zijn arm.

We hebben inmiddels hooi geregeld, wat gebracht is door de plaatselijke smid. Mihai was de eerste man in Lázi die we spraken toen we een plek zochten.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Stal

De garage is inmiddels stal geworden want het is nog zo warm dat de paarden graag een beetje schaduw hebben.Nieuwe gewoontes

In het huis is het één en ander veranderd. De huisbaas is langs geweest en met drie man hebben ze een nieuwe wc-pot geplaatst plus waterleiding en afvoer naar de keuken. "Het aanrecht komt zaterdag" wordt er beloofd.

Nu was ons al voorspeld dat Hongaren het niet zo nauw nemen met afspraken en inderdaad het is drie dagen later en we hebben nog niets gezien. Gelukkig geldt dat niet voor alle afspraken want het stro wordt netjes op de dag van de afspraak gebracht! We hadden het niet verwacht dus waren een dagje weg.

Geen probleem, leggen we het gewoon in de tuin, betalen komt later. Kijk dat is ook Hongarije.

Rijden

Het dagje weg is vooral voor de paarden. Na al het harde werken van de laatste maanden is het niet goed dat ze ineens stil blijven staan. We spannen ze in en we rijden weer als vanouds. Vienna is gelijk weer in haar element en zit voorop de bok hangend in haar tuigje.

We maken een route in een lus om het dorp. Elk huis wordt bekeken of het een "koopkandidaat" is. Mooie huizen maar ook huizen die erg slecht onderhouden zijn. Het is een prachtige omgeving met veel heuvels en ook flinke hellingen. De paardjes moeten onverwachts nog flink werken. Al met al een prachtige rit.

Afbeelding / Picture

Ongeluk

Bijna bij huis worden we opgeschrikt door twee ambulances en drie politieauto's die ons van achteren passeren. Verderop lijkt er een ernstig ongeluk te zijn gebeurd. Als we veel later de plek passeren zien we helmen liggen en hangt er een motor in een takelwagen. We zijn ingehaald door een aantal motoren en dit is een triest einde van wat een zondagsritje zou moeten zijn.

Bij ons komt de gedachte op dat het net zo goed iemand zou kunnen zijn uit "ons" dorp. Dat is niet zo, maar het geeft wel aan hoe snel je kunt hechten aan mensen en omgeving. Bij ons huis aangekomen kunnen de paarden direct in de wei. We hoeven alleen maar wat spulletjes uit de wagen in huis te zetten. Het is net alsof we met een caravan zijn weggeweest.

Thea

Huizen

 


« Back


Last updated: 01-15-2008

Created with EasyPage