easypagelogo  


In Hongarije
Ontbijt

Pinautomaat

9 September, 2007 Bakonybánk. Voor het eerst moeten we een eind rijden (15 km met paard en woonwagen) om geld te kunnen pinnen. We waren niet van plan die kant op te gaan maar de pinautomaten zijn hier niet dik gezaaid. We rijden dus naar Kisbér een middelgrote plaats met ook nog eens een "Pennymarket", ook mooi meegenomen.

Afbeelding / Picture
Afbeelding / Picture

Onderweg komen we drie aanspanningen tegen. De wagens hebben allemaal een boom in het midden en als ze met één paard rijden komt dat paard gewoon aan een kant te staan. De andere kant blijft leeg. Er wordt hier dus nog echt met paarden gewerkt.

Watertoren

De boodschappen zijn binnen en we gaan op weg om een plek te zoeken. Het wordt al wat donkerder ook omdat het weer somber en nat is. We zien pas aan het eind van een dorp een groot weiland.

Bij het huis ernaast zijn twee mensen aan het werk in de tuin. Ik vraag ze of het weiland van hun is maar dat is niet zo. Wel het pad ernaast en we zijn daar welkom. Hartstikke mooi. John zet een wei uit en is daar net mee klaar of de andere buurvrouw komt eraan.

Zij heeft een grote wei, achter haar huis, met veel gras. Als we willen mogen we die ook gebruiken! Wat een lief aanbod. We spreken af dat morgen te doen. Anderhalf uur later kunnen we eindelijk onderuitzakken.

Eten!

Ik zeg net tegen John:"ik heb helemaal geen zin om te koken" of er wordt aan de deur geklopt. De buurvrouw van de grote wei heeft een complete maaltijd gekookt verpakt in allerlei bakjes inclusief een pak sinaasappelsap. Overweldigend lief.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Deze mensen zijn blij met onze paardenmest want ze hebben een grote groentetuin.

's Avonds drinken we wat bij onze gastheer en gastvrouw en horen dat ze eigenlijk uit Roemenie komen en hier al twintig jaar werken en wonen. Kinderen en kleinkinderen wonen hier ook en ze gaan niet meer terug. Ook hier is het weer handen en voeten werk, een beetje Duits, een beetje Roemeens en natuurlijk de woordenboeken.

Uitslapen?

We zijn van plan uit te slapen maar om 8.15 staat de gastheer voor de deur. We denken eerst nog dat er iets is met de paarden dus John schiet zijn bed uit. Maar nee, we krijgen ontbijt. Binnen in hun eetkamer staat een volledig gedekte tafel inclusief schnaps.

Net als we naar binen willen stappen roept de buurvrouw ons. Met een tas in de hand en een thermosfles thee!

Mond vol tanden

Ik sta niet snel met mijn mond vol tanden maar nu wist ik toch even niet wat te zeggen. Zoveel gastvrijheid en ik voel me soms bezwaard om dit allemaal aan te nemen. Ik wil zo graag iets terug doen maar weet gewoon niet wat.

Thea


  Thuis?


« Back


Last updated: 01-11-2008

Created with EasyPage