easypagelogo    


In Hongarije
Huizen 

De televisieuitzending is geweest. Prachtig werk van de RVU.

4 Oktober, 2007 Lázi

We stonden er weer mooi op, bij de club van 100. Erg leuk om te zien hoe het met onze "collega" pipo's gaat. We hebben de uitzending kunnen zien dankzij andere Nederlanders hier die een schotel hebben. Het blijft overigens vreemd om onszelf zo te zien.

We hebben ook weer heel wat reacties gekregen, ondermeer van oud "gastgezinnen" en dat is hartstikke leuk. De belangstelling voor de "droomexpress" is helaas minimaal. De afstand naar Hongarije zal daar zeker mee te maken hebben.

We denken er zelfs aan om de wagen dan maar te verkopen zodat andere avonturiers er nog iets aan hebben!

Afbeelding / Picture

Om de paarden af te trainen en om bezig te blijven met de paarden is John een zogenaamde platte wagen aan het kopen.  Een leuk wagentje waar we vooral mest mee moeten afvoeren en hooi kunnen halen.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Een buiten wc is geen uitzondering en is nog in gebruik.

  Kip zonder kop

De laatste keer dat we met de paarden zijn weggeweest was boodschappen doen met woonwagen en al, 15 km heen en 15 km terug. We zijn gelijk even langs geweest bij een man waar we hooi hadden gekocht maar niet hadden betaald omdat we alleen "groot" geld bij ons hadden.

Hij vroeg gelijk of we ook nog kippen wilden kopen. Nou graag, want we willen in de toekomst zelfvoorzienend zijn en een vers eitje bij het ontbijt is nooit weg.

We spreken af om ze over een week te halen want dan hebben we een auto en gaat het wat makkelijker. We spreken een prijs af maar opeens krijg ik een vermoeden.

Ik vraag het maar even na: leggen ze nog goed eieren. Nee dus, als we ze op komen halen heeft ie ze netjes voor ons geslacht. We stellen het maar even uit, lijkt ons beter.

Elado

Ondertussen kijken we goed rond naar huizen die te koop zijn. Nou dat is niet moeilijk. In elk dorp staan er wel 5 huizen "Elado" (te koop). De toestand van de huizen verschilt enorm, de prijzen ook. Het gebied waar we misschien iets kopen maakt ook veel uit voor de prijs. We zijn ook in Pecs (Zuid-Hongarije) wezen kijken. Prachtige omgeving. Om even te laten zien wat we bedoelen met toestand hier een paar foto's:  

Nou ben ik niet vies van een beetje opknapwerk maar de basis moet wel oké zijn. We blijven nog even zoeken.

Soms is het huis wel leuk maar blijkt de bijgeleverde grond, achter het huis, bijna stijl omhoog te gaan. Voor de paarden een beetje lastig.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Riolering?

De meeste huizen hebben nog wel een waterpomp zodat je voor de tuin gewoon grondwater kunt nemen. Sommige mensen hangen er een electrische pomp in en leiden het water het huis in.

Een van de meest onbegrijpelijke dingen is de riool voorziening. De moderne huizen hebben aansluiting op het riool, de oudere huizen hebben een septictank maar heel vaak is er niets.

Gas en verwarming

Ook gas voor verwarming of koken is er lang niet altijd. Je kunt hier dus volop gasflessen kopen. Electriciteit is er vaak wel maar dan maar één groep. De meters hangen altijd buiten achter een deurtje of in een kast.

Ook watermeter en gasmeters zijn te vinden aan de buitenkant van een pand. Wat ik heb begrepen is dat ten alle tijde de meteropnemer erbij moet kunnen.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Veel huizen hebben een zogenaamde "Pince" een gemetselde kelder diep onder het huis. Of in de tuin met een grote bult grond eroverheen.

Afbeelding / Picture

Perfect

Het is een hele zoektocht voor het juiste huis maar ook erg leuk om te doen. Het perfecte huis staat klaar voor ons. We moeten het alleen nog even vinden.
  

Mennen

« Back


Last updated: 01-15-2008

Created with EasyPage