easypagelogo    


Hongarije
Werk in uitvoering

Varkens

Een van de bijzondere dingen van reizen is dat je, je meer bewust wordt van de dingen die "anders" zijn.

De manier waarop hier gewerkt wordt staat soms ver af van wat we gewend zijn. Op een van onze tochten langs te koop staande huizen ( toen we nog van plan waren te kopen) komen we in Chatka terecht. Een prachtig dal-dorp in de provincie Gyor-Moson-Sopron. De mensen leiden ons vriendelijk rond en het huisje is erg leuk. In de schuur wordt hard gewerkt. De dag ervoor is er een varken geslacht! Boven op de werktafel, midden tussen oud metaal en gereedschap liggen grote lappen vlees. De eigenaar van het huis loopt rond met gore bebloede kleding, zijn armen dik bedekt met bloed en rommel. De hygiene is ver te zoeken  en de stank is niet te harden. Als  hier ooit een EEG norm moet komen is er nog veel werk te verrichten!

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

Kunstwerk

Om de twee weken gaan we naar een plaats hier in de buurt: Györ. (spreek uit Djeur) We lopen langs een flat met daarvoor een grote stellage. Er wordt hier duidelijk gerenoveerd. De flat is zo'n 12 verdiepingen hoog en op elke verdieping staat een man. Vanaf onderen wordt er een pakket aangegeven aan de man die boven hem staat. Geen bouwlift, geen kraan, puur handwerk waarbij iedere man zich gevaarlijk over de railing buigt. Arbo voorwaarden? Nooit van gehoord denk ik.

Afbeelding / Picture

Gebeurt dit in Nederland ook zo? Als dat zo is dan is het me nooit opgevallen!

Kunst en vliegwerk

Dan nog even over ons eigen "kunst en vliegwerk". Wij staan niet bepaald bekend als mensen die zichzelf vervelen. Van de kids hebben we gehoord dat het misschien beter is om nieuwe plannen meer als "ideeen" te brengen dan als vaststaande feiten!

Oke dan:

hier het volgende plan/idee/werk in uitvoering:

Een van onze dromen is om te reizen door Engeland! Een paardenland bij uitstek en ook nog eens makkelijk met de taal. Bij nader onderzoek, geholpen door een Engelse dierenarts, blijkt dat we dit heel goed moeten voorbereiden. Paarden en een hond binnen brengen in Engeland mag alleen onder strenge regels. Zes maanden voor binnenkomst moet er een bloedproef zijn geweest met een gezondheidsverklaring van een dierenarts. Als we dit dus gaan doen (let op het is een idee) moeten we dit ruim van te voren voorbereiden!

Proost op nieuwe ideeen en plannen!

Thea

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture

De manier waarop onze kar bezorgd wordt is ook heel bijzonder.

Dit verhaal is het einde van onze reis in 2007. We gaan verder met reizen maar de verslagen daarvan zijn te vinden op: De Engelse website.

Deze link gaat direct naar de bladzijde met: Where are We?

We vermelden weer de kilometers, waar we zijn en alle verhalen die we elke dag mee maken.

Vergeet niet nog eens te kijken naar ons eboek!

Alle verhalen op een rij, makkelijk te printen en vol met foto's.

Tot ziens op de website

www.slow-express-journey.com

Thea en John Verhoeckx 


« Back


Last updated: 05-11-2008

Created with EasyPage