easypagelogo   


In Hongarije
Thuis?

Thuis, huis, woonwagen, paarden? Even alles op een rijtje zetten.

13 September, 2007 Lázi

Hoe zal ik beginnen? In het stukje "tv-ploeg" heb ik al aangegeven dat we nieuws hebben en dat nieuws is ook gefilmd door de RVU. Wat het was wilde ik nog niet vertellen om het een verrassing te laten zijn in de uitzending. Dat is een mooi streven maar vol te houden is het niet, dus bij deze:

Overwinteren?

Na onze aankomst in Lázi ( zie "tv-ploeg") waar we onze Nederlandse gastheer treffen komen we in gesprek over het wonen in Hongarije. Ons plan is om voor de winter een plek te zoeken in Hongarije en daar te overwinteren. Het is nog wat vroeg in het jaar maar de omgeving is prachtig. De provincie Györ-Moson-Sopron heeft glooiende heuvels met wijde uitzichten, er rijden nog mensen met paard en kar rond, de mensen zijn gastvrij en vriendelijk. Kortom wij hebben een moeilijke beslissing te maken.

Zuiden?

Doorreizen naar het zuiden om daar te gaan kijken? Wat willen we eigenlijk op de lange termijn?

Plannen

Ons plan is altijd geweest om op den duur "iets" te kopen in het buitenland.

Verder reizen betekent, logischerwijs, steeds verder weg van kids en familie. Lázi ligt op een dag reizen van Nederland. Maar nu al stoppen met de Slowexpress?

We wonen nu 10 maanden in ons wagentje en het voelt als thuis. De 2400 kilometers zijn door Aysha en Isabella stap voor stap gemaakt en wordt de volgende stap dan nu een woning?

Ja dus, met volle overtuiging maar ook met weemoed. Als wij onze plannen voor de toekomst waar willen maken moeten we ook op de financieën letten en nu gaat er alleen maar af, er komt niets bij.

John is begonnen met zijn online e-coachingspraktijk en is klaar met het lanceren van zijn website maar het is nog in de opbouwende fase.

Droom

Onze droom is uiteindelijk een boerderij te hebben met veel dieren en groen, met mensen die komen werken en wonen. Mensen van alle achtergronden en met verschillende doelen. Een plek waar we allerlei activiteiten kunnen organiseren. Daar is geld voor nodig en hoewel Hongarije niet duur is telt de afnemende geldreserve toch mee in onze beslissing. 

Het wordt een volle avond debatteren en overleggen met elkaar, de voor en tegens worden afgewogen. We willen de beslissing nog niet nemen. Laten we eerst maar eens gaan kijken wat er te huur is.    

Afbeelding / Picture

Woonbasis

Sjaak weet wel zo'n huisje en na een telefoontje gaan we de volgende dag kijken. Het huisje is klein maar wel met een groot stuk tuin erachter. Een noten- en pruimenboom, rijen met druivenstruiken, een hok voor varkens en kippen en ruimte voor onze woonwagen.

De huur is laag en na de belofte dat de eigenaar nog wel een kraan en afvoer in de keuken installeert zijn we snel rond. Het voelt goed als tijdelijke woonbasis waaruit we de omgeving kunnen gaan bekijken en ons orienteren op een koopwoning.

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture Dit alles vindt plaats op vrijdag 7 september en we kunnen er maandag 10 september in. De RVU zet alles op film inclusief een van onze laatse tochten.

Laatste weekend

Het laatste weekend in de wagen voelt onwerkelijk. De twijfel slaat toe, de weemoed over het stoppen van de reis neemt soms de overhand maar het schept ook hele nieuwe mogelijkheden. Ondernemende mensen als we zijn staan de plannen al weer klaar.

Brievenbus

Maandag 10 september rijden we "ons" erf op. De verhuurders staan al klaar. Het huisje is schoongemaakt, er hangen gordijnen en we hebben zelfs plantjes! De keuken is nog niet klaar maar daar wordt aan gewerkt.

's Avonds zitten we op de bank, naast elkaar, ons te verbazen over de enorme hoeveelheid ruimte om ons heen. Een warme douche, stromend water, een brievenbus, een lege woonwagen, de paardjes in de wei.

We moeten hooi regelen in het Hongaars, buren bezoeken, enz  enz  en het voelt allemaal als een geweldige uitdaging.

Afbeelding / Picture Kortom de reis is niet ten einde, we gaan alleen maar een nieuwe fase in.

Thea  

Op zoek     
« Back


Last updated: 11-12-2007

Created with EasyPage