easypagelogo     
Google
 

In Hongarije
Mennen

John is het mennen niet verleerd en de paarden werken nog graag.


November 2007, Lázi

We kunnen weer mennen,  want we hebben een platte kar gekocht. De paarden staan al een tijdje wezenloos te kijken in de wei en we zien ze langzaam hun prachtige spieren verliezen.

John is elke dag bezig met hooi geven en mest ruimen maar we hebben niets voor ze te doen. John zijn handen jeuken om weer te mennen en ook de paarden willen iets te doen hebben. Iedere keer als wij in de tuin komen rennen ze naar ons toe.We voelen ons zelfs een beetje schuldig dat onze twee harde werkers nu niets staan te doen.

Maar dat is over, want we hebben de platte kar nu. Het is een oud karretje wat we met veel pingelen, en na drie bezoeken aan de eigenaar, hebben gekocht. Op een hele bijzondere manier wordt onze nieuwe aanwinst thuis bezorgd. Kar op een kar en twee paarden er voor. Simpel toch!

Afbeelding / Picture

Flinke dip

Niet alleen de paarden lijken in een dipje te zitten. Zelf hebben we het ook even zwaar. De plotselinge stop, het weer wonen in een huis is vreselijk wennen. Het roept ook weemoed op. We hebben ook meer tijd voor andere dingen en ik besluit om al onze foto's te bekijken, te ordenen en zo nog eens na te genieten. Nou dat heb ik geweten.

Binnen de kortste keren stromen de tranen over mijn wangen. Foto's van de kids, van onze route, alle mensen die we hebben ontmoet. Het afscheid in Nederland, de bezoeken van de kinderen aan ons. Geen goed idee om die te bekijken.

Plannen

Onze verdere plannen worden ook steeds onduidelijker. In eerste instantie wilden we gelijk een huis kopen. Dat gaat hier echter niet zo makkelijk. Afspraken maken gaat uit de losse pols. Morgen kan ook "volgende week morgen" zijn! We hadden een prachtig huis gezien in het zuiden van Hongarije, onder Pecs. De koop leek gesloten, prijs afgesproken maar toen hoorde we dat de eigenaren opnieuw een advertentie voor het huis hadden gezet om te kijken of ze toch nog voor een hogere prijs konden verkopen. We zijn toen maar afgehaakt.

We blijven rondkijken en ook andere Nederlanders hier in de buurt Anja en André helpen hierbij. De makelaar waar we contact mee hebben belooft ons een offerte te doen voor haar diensten. De volgende dag zal ze een email sturen. Vijf dagen later krijgen we een email dat zij over twee dagen een bericht zal sturen........ het is allemaal wennen zullen we maar zeggen.

Het gewone leven gaat langzaam verder. Ik kan al in de buurt rijden zonder routeplanner of kaart. In het dorp zwaai ik links en rechts om me heen naar bekende gezichten. De winkel in het dorp weet al wat ik nodig heb!

De platte kar

Onze eerste rit met de platte kar is naar Imre. De man waar we ook met de televisieploeg hebben gefilmd. Even gedag zeggen en paardjes laten rennen!        

Afbeelding / Picture

We zijn weer "back on the road" in Hongarije


 

 

Gewoonte


« Back


Last updated: 06-26-2008

Created with EasyPage